Palamut balığına nar ekşisi veya sirke de eklenerek lezzeti artırılabilir. Taze otlar, özellikle maydanoz ve dereotu, soslara ferah bir tat katar. Balığın kendine has tadını bastırmamak için soslar genellikle hafif ve aromatik olur.
Zeytinyağı
Taze sıkılmış limon suyu
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı: Sarımsak veya ince doğranmış maydanoz
Zeytinyağı
Soğan ve sarımsak (ince doğranmış)
Rendelenmiş domates veya domates sosu
Tuz, karabiber, kırmızı biber
Biraz maydanoz veya fesleğen
Soya sosu
Bal veya esmer şeker
Sarımsak ve zencefil
Birkaç damla susam yağı
Yoğurt
Limon suyu
Sarımsak
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış dereotu
Genellikle palamut balığı, yağlı bir balık olduğu için asitli ve aromatik soslar (limon, domates, nar ekşisi) ile çok iyi uyum sağlar.
Şunlara da göz atın:
Palamut En Güzel Ne Şekilde Pişirilir?