Palamut Balığının Sosuna Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Palamut balığının sosunda genellikle limon, zeytinyağı ve baharatlar (tuz, karabiber) kullanılır. Domates veya sarımsak eklenerek sos daha aromatik hâle getirilebilir. Balığın yağlı yapısı nedeniyle ekşi ve tazeleyici malzemeler sosu dengeler.

Palamut balığına nar ekşisi veya sirke de eklenerek lezzeti artırılabilir. Taze otlar, özellikle maydanoz ve dereotu, soslara ferah bir tat katar. Balığın kendine has tadını bastırmamak için soslar genellikle hafif ve aromatik olur.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı