Orman Meyveli Kekinizi Şahane Yapacak 4 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Orman meyveli kek yaparken meyveleri unla kaplamak, kekin dibine çökmesini önler. Meyveleri taze veya hafif donmuş kullanmak, kekin sulu ve yumuşak kalmasını sağlar. Hamuru fazla karıştırmamak ve şeker yerine bal veya esmer şeker kullanmak, kekin aroması ve dokusunu zenginleştirir.

Keki pişirmeden önce fırını önceden ısıtmak, kabarmasını ve eşit pişmesini sağlar. Hamura eklenen meyveleri nazikçe katlamak, parçaların ezilmesini önler. Orman meyveli keki servis etmeden önce biraz dinlendirmek, lezzetlerin oturmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları