Orjinal Katmer Hamuru Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Gaziantep katmeri, Antep mutfağına özgü, ince açılmış yufkanın arasına kaymak, toz şeker ve bolca Antep fıstığı konularak yapılan geleneksel bir tatlıdır. Gelin, orijinal katmer hamurunun yapılışına birlikte göz atalım.

Katmer, Gaziantep’te çoğunlukla tatlı niyetine yenir ve yanında çay ya da süt ikram edilir. Geleneksel olarak “yeni evlenen çiftlere tatlı bir başlangıç olsun” diye düğünden sonraki sabah damada götürülmesi de bir âdettir. Orijinal Gaziantep katmerinin en önemli sırrı hamurundadır. Katmer hamuru, baklava hamuru gibi çok ince açılabilen, elastik yapılı bir hamurdur. İçinde maya bulunmaz; sadece un, su ve tuzla hazırlanır.

Simit katmerin içinde ne var ve katmer yapmanın kolay yollarına da göz atın.

Orijinal Katmer Hamuru Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

  1. 500 g un (iyi kalite, yüksek glutenli un tercih edilir)
  2. 1 çay kaşığı tuz
  3. 250 ml su (yaklaşık, kontrollü eklenir)

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?