Onigiri Yaparken Bilmeniz Gereken 4 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Onigiri, Japon mutfağının en sevilen geleneksel yiyeceklerinden biridir. Sushi ile benzer şekilde hazırlanır. Gelin, onigiri yapmanın püf noktalarına birlikte göz atalım.

Onigiri, özel Japon pirincinin (kısa taneli, yapışkan pirinç) tuzla tatlandırılarak üçgen, yuvarlak ya da oval şekillerde elde sıkılmasıyla yapılır. İçine genellikle tuzlu somon, umeboshi, konbu (deniz yosunu), ton balığı, tavuk veya sebze gibi malzemeler konur. Dışının küçük bir kısmı nori yaprağıyla sarılır. Bu sayede elde tutulması kolaylaştırılır. 

Sushi çeşitleri, Japon mutfağı yemekleri ve Japonya'nın sokak lezzetlerine göz atmayı unutmayın.

Onigirinin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak