Nispeten Uygun Bütçeli 10 Mangal ve Barbekü Tarifi
Selin Hıdır
1156 Tarif       0 Takipçi
Yazın en sevilen aktivitelerinden mangal, doğru tariflerle hem pratik hem de ekonomik hale geliyor. Uygun fiyatlı malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bu lezzetli seçenekler, sevdiklerinizle geçireceğiniz keyifli anlara eşlik edecek. İşte nispeten uygun bütçeli 10 mangal ve barbekü tarifleri...
Uygun Bütçeli 10 Mangal ve Barbekü Tarifi

Yaz aylarının en keyifli aktivitelerinden biri olan mangal, hem pratik hem ekonomik seçeneklerle sofralarınıza lezzet katıyor. Basit malzemelerle hazırlanan bu tarifler, sevdiklerinizle paylaşacağınız güzel anlara eşlik edecek. Klasik lezzetlerden sebzeli alternatiflere, et ve tavuktan nefis atıştırmalıklara kadar birçok çeşitle mangal başında unutulmaz tatlar yaratmak çok kolay. İşte nispeten uygun bütçeli 10 mangal ve barbekü tarifleri...

  1. Klasik Izgara Tavuk Kanatları

Klasik Izgara Tavuk Kanatları

Malzemeler:

  1. 1 kg tavuk kanadı
  2. 3 yemek kaşığı yoğurt
  3. 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı:
Yoğurt, sarımsak, baharatlarla tavuk kanatlarını marine edin. En az 2 saat buzdolabında bekletin. Mangalda orta ateşte pişirin.

  1. Sebzeli Izgara Şiş

Malzemeler:

  1. 2 adet yeşil biber
  2. 2 adet kırmızı biber
  3. 2 adet orta boy domates
  4. 1 adet soğan
  5. 200 gr mantar
  6. 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  7. Tuz, kekik, karabiber

Yapılışı:
Sebzeleri iri küpler halinde doğrayın. Zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp şişlere geçirin. Mangalda pişirin.

  1. Mangalda Köfte

Malzemeler:

  1. 500 gr kıyma
  2. 1 adet rendelenmiş soğan
  3. 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  4. 1 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
  5. Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı:
Malzemeleri iyice yoğurun. Şekil verip mangalda pişirin.

  1. Patlıcan Közleme

Malzemeler:

  1. 4 adet patlıcan
  2. 2 diş sarımsak
  3. Zeytinyağı
  4. Tuz

Yapılışı:
Patlıcanları mangalda közleyin, kabuklarını soyun. Sarımsak, zeytinyağı ve tuzla karıştırıp servis yapın.

  1. Mangalda Mısır

Malzemeler:

  1. 4 adet mısır koçanı
  2. Tereyağı
  3. Tuz

Yapılışı:

Mısırlara tereyağı sürün, tuz serpin. Mangalda arada çevirerek pişirin.

  1. Izgara Sucuk

Malzemeler:

  1. 300 gr sucuk (dilimlenmiş)

Yapılışı:
Sucukları dilimleyip mangalda hafifçe pişirin, çok pişirmeyin.

  1. Tavuk Pirzola Izgara

Malzemeler:

  1. 1 kg tavuk pirzola
  2. 2 yemek kaşığı yoğurt
  3. 1 tatlı kaşığı pul biber
  4. 1 tatlı kaşığı kekik
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı:
Malzemelerle marine edip 2 saat bekletin. Mangalda pişirin.

  1. Izgara Piliç But

Malzemeler:

  1. 6 adet piliç but
  2. 3 yemek kaşığı yoğurt
  3. 1 yemek kaşığı domates salçası
  4. 1 tatlı kaşığı pul biber
  5. Tuz, karabiber

Yapılışı:
Malzemelerle marine edin, en az 2 saat bekletip mangalda pişirin.

  1. Izgara Hellim Peyniri

Malzemeler:

  1. 200 gr hellim peyniri
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı)
  3. Kekik veya pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hellim peynirini kalın dilimler halinde kesin. Mangal ızgarasını iyi ısıtın. Hellimleri doğrudan ızgaraya koyun, her iki tarafını 2-3 dakika, güzelce kızarana kadar pişirin ve servis edin.

  1. Izgara Hamburger

Malzemeler:

  1. 250 gr kıyma
  2. Tuz, karabiber
  3. Hamburger ekmeği
  4. Marul, domates, soğan (isteğe bağlı)
  5. Ketçap, mayonez (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup yuvarlak köfte şekli verin. Izgarayı ısıtın, köfteyi 3-4 dakika her iki tarafını pişirin. Ekmekleri ızgarada hafif kızartın. Köfteyi ekmeğe koyun, marul, domates, soğan ve soslarla servis yapın.

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
13 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Belli Oldu!
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
12 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren İkinci İsim Belli Oldu!
Siron Nedir, Nasıl Yapılır? Tavuklu, Kıymalı ve Yoğurtlu Silor Nedir?
Her Öğüne Uygun 12 Pratik Tost Tarifi