Muzlu İçecekler: Yaza Özel 10 Nefis Muzlu Soğuk İçecek Tarifi
Muz hangi içeceklerde kullanılır? Muzla hazırlanan içecekler nelerdir? İşte, yaz aylarında serinlemenizi sağlayacak birbirinden lezzetli 10 farklı muzlu içecek tarifi:

Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen muz, dünyada en çok tüketilen meyvelerden biridir. Ülkemizde en çok Anamur ve Bozyazı'da yetiştirilen bu meyve, tatlı yapımında sık sık kullanılır. Potasyum ve protein bakımından zengin olan muz, vücuda enerji verir. Zayıflamaya yardımcı olan ve cildi güzelleştiren bu meyve, sade bir şekilde de tüketilebilir. İşte, muzla yapılan 10 nefis soğuk içecek tarifi:

Daha fazlası için muzlu tarifler sayfamızı ziyaret edin.


  1. Muzlu Smoothie


Malzemeler;

  1. 2 adet muz
  2. 1 yemek kaşığı bal
  3. 1, 5 bardak soğuk süt
  4. 1 çay bardağı süzme yoğurt


Yapılışı: Bütün malzemeleri blenderden geçirelim. Yaptıktan sonra 1 saat içerisinde tüketelim.


  1. Muzlu Milkshake


Malzemeler;

  1. 3 adet olgunlaşmış muz
  2. 2 bardak süt
  3. 1 tatlı kaşığı bal
  4. 8-10 küp buz


Yapılışı: Muz, süt ve balı shakerda karıştıralım. Ardından buzları ekleyelim önce düşük sonra yüksek devirde karıştıralım ve servis edelim.


  1. Adana Usulü Muzlu Süt


Malzemeler;

  1. 2 adet muz
  2. 2 su bardağı süt
  3. 3 yemek kaşığı toz şeker
  4. Yarım çay kaşığı sahlep


Yapılışı: Sahlep, süt ve şekeri şeker eriyip süt köpürene kadar çırpalım. Buz kalıbına dökelim ve 4 saat donduralım. Kar kıvamına gelen sütümüzü ve muzları blendere alıp 4 dakika çırpalım ve servis edelim.


  1. Muzlu Cold Brew


Malzemeler;

  1. 10 küp dondurulmuş filtre kahve
  2. 1 su bardağı badem sütü
  3. 1 yemek kaşığı bal
  4. 1 çay kaşığı tarçın
  5. 1 adet büyük boy muz


Yapılışı: Bütün malzemeleri blendere alalım ve 5 dakika boyunca yüksek devirde karıştırıp servis edelim.


  1. Muzlu Limonata


Malzemeler;

  1. 6 Adet Limon
  2. 1 Adet Muz
  3. Yarım Su Bardağı Şeker
  4. 4 Dal Taze Nane
  5. 8 Su Bardağı Soğuk Su


Yapılışı: Limonların sarı kısımlarını rendeleyelim. Suyunu sıkalım ve şekerle karıştıralım. Limon kabuğu rendesi, limon suyu ve şekeri iyice karıştıralım ve üzerine suyu ekleyelim. Dondurduğumuz muzu blenderden geçirelim ve üzerine limonlu suyu süzerek ekleyelim. Nane yapraklarıyla servis edelim.


  1. Muzlu Hurmalı Tok Tutan Smoothie


Malzemeler;

  1. 200 Ml light süt
  2. 1 adet küçük boy muz
  3. 3 adet çekirdekleri ayıklanmış hurma
  4. 2 adet ceviz içi
  5. 2 yemek kaşığı yulaf kepeği


Yapılışı: Bütün malzemeleri blendere alalım ve yoğun bir kıvam alıncaya dek orta devirde karıştıralım. Hurmalarınız sert ise 5 dakika ılık suda beklettikten sonra kullanabilirsiniz.


  1. Blueberry Smoothie


Malzemeler;

  1. 10 adet blueberry
  2. 1 adet muz
  3. 15 adet çiğ badem
  4. 1.5 su bardağı süt


Yapılışı: Sütün içerisine çiğ bademi ekleyip 1 saat bekletelim. Muz ve blueberryleri blendere alalım ve sütlü bademi içerisine ekleyelim. 2 dakika yüksek devirde çırpıp servis edelim.


  1. Atom Milkshake


Malzemeler;

  1. 2 dilim ananas
  2. 1 büyük muz
  3. 3 adet çilek
  4. 1 adet kivi
  5. 1 portakal suyu
  6. 1 yemek kaşığı bal
  7. 2 su bardağı süt
  8. 1 avuç çiğ fındık
  9. 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı


Yapılışı: Bütün meyveleri ince ince doğrayalım. Portakalın suyunu meyvelerin üzerine sıkalım. Blenderin içerisine bütün malzemeleri ekleyelim ve 3 dakika karıştırıp servis edelim.


  1. Kavun Kokteyl


Malzemeler;

  1. 1 adet küçük boy kavun
  2. 1 adet muz
  3. 3 adet çilek
  4. 2 su bardağı badem sütü
  5. 2 damla vanilya özütü


Yapılışı: Kavunun üst tarafından kapak keselim ve içini oyalım. Kavunun çekirdeklerini temizleyelim ve blendere alalım. Muz, çilek, badem sütü, vanilya özütünü ekleyelim ve çırpalım. Karışımı kavunun içerisine dolduralım ve o şekilde servis edelim.


  1. Elmalı Yulaflı Smoothie


Malzemeler;

  1. 1 adet kırmızı elma
  2. 1 küçük muz
  3. Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
  4. Yarım çay kaşığı tarçın
  5. 1 su bardağı dondurulmuş yoğurt


Yapılışı: Elmanın kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. Blendere kabuğunu soyduğumuz muz ve dilimlediğimiz elmaları ekleyelim. 1 dakika çırpalım ardından yulaf ezmesi tarçın ve yoğurdu da ekleyip 3 dakika daha çırpalım. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edelim.


Şunlara da göz atın;

  1. Muz kabuğunun faydaları ve kullanımı
  2. Muz nasıl saklanır?
  3. Muzlu tatlı tarifleri
  4. Çilekli içecek tarifleri
  5. Dondurmalı içecek tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Salmonella Bakterisi Nedir, Nasıl Bulaşır?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?
Neden Yemek Yaparken Tahta Kaşık Kullanmalıyız?
Çiğ Sosis Yenir Mi?