Mürdüm Erikli Kuzu İncik Yapmanın 4 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mürdüm erikli kuzu incik için eti önceden marine etmek, lezzetini artırır ve yumuşak olmasını sağlar. Mürdüm eriğini sos haline getirip kısa süre kaynatmak, tatlı-ekşi dengesini korur. Etin kısık ateşte uzun süre pişirilmesi ve doğru baharatlarla aroma verilmesi, enfes bir lezzet ortaya çıkar.

Kuzu incikleri pişirmeden önce baharatlarla ve mürdüm eriği ile marine etmek, etin hem aromalı hem de yumuşak olmasını sağlar. Sosu hazırlarken eriği fazla kaynatmamak, tadının dengeli kalmasını sağlar. Kısık ateşte uzun süre pişirilen incikler, kemikten kolayca ayrılan, sulu ve lezzetli bir sonuç verir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

12 Aralık Masterchef All Star 5. Dokunulmazlık: Kaşığı Kim Kazandı?
Patlamış Mısırın Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı: 6 İpucu
Öcce Yapmak İçin 5 Tüyo
Mozaik Pasta Nasıl Saklanır?
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Türkiye'den 7 Tarif Var!
Mercimek Çorbasının Mercimeği Az Olursa Ne Olur?