Mücveri Tazeliğini Koruyarak Saklamanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mücver, özellikle kabakla yapılan hafif ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Fazla yapıldığında israf olmaması için doğru şekilde saklamak önemlidir. Peki; mücver nasıl saklanır?

Kısa süreli saklama için buzdolabı idealken, uzun süreli saklama için derin dondurucu tercih edilmelidir. Mücverin kıtırlığını ve lezzetini koruması için tamamen soğuduktan sonra uygun kaplarda muhafaza edilmesi gerekir. İşte mücver saklama yöntemleri!

Kısa Süreli Saklama (1-2 gün)

Buzdolabında saklama:

Mücverler tamamen soğuduktan sonra hava geçirmez bir kapta ya da streç filmle sararak buzdolabında saklayabilirsiniz. Isıtmak için tavada çok az yağla kızartabilir ya da fırında ısıtabilirsiniz (180°C'de 5-10 dakika).

Uzun Süreli Saklama (1-2 ay)

Derin dondurucuda saklama:

Mücverler tamamen soğuduktan sonra tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip dondurun. Donduktan sonra buzluktan çıkarıp hepsini aynı poşete ya da saklama kabına koyabilirsiniz. Böylece birbirine yapışmazlar. Isıtmak için donmuş hâliyle fırında ya da tavada ısıtabilirsiniz, mikrodalga da kullanılabilir ama kıtırlığı kaybolabilir.

  1. Ek İpucu:

Mücveri pişirmeden de (karışım halinde) saklamak isterseniz, o şekilde buzdolabında 1 gün bekleyebilir ama sulanma olabilir. Bu yüzden en iyisi pişirip saklamaktır.

Şunlara da göz atın:

  1. Mücver Tarifleri
  2. Mücver Hazırlamanın 6 Püf Noktası
  3. Mücverin Yanına Ne Gider?
  4. Zeytinyağlı Yaprak Sarmanın 8 Püf Noktası
  5. İyi Çorba Yapmanın 15 Püf Noktası

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?