Milkshake Yapmanın Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Milkshake, süt, dondurma ve isteğe bağlı olarak çe��itli aroma vericiler ile hazırlanan soğuk, kremsi ve tatlı bir içecektir. Blender’da karıştırılarak yapılır ve genellikle kalın kıvamlı olur. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan milkshake püf noktalarına dikkat edilerek yapılmalıdır. Gelin, milkshake yapmanın püf noktalarını birlikte inceleyelim.
Milkshake Yapmanın Püf Noktaları

Yaz aylarının en sevilen içeceklerinden biri olan milkshake, kelime olarak sütle karıştırılmış içecek anlamına gelir. Ana malzemesi dondurma ve süt olan bu içecek, isteğe göre çikolata, çilek, muz gibi farklı malzemelerle hazırlanabilir. Özellikle çocukların sevdiği bu içecek, doğru püf noktalarına dikkat edildiği takdirde evde kolayca hazırlanabilir. Bu kez, milkshake yapmanın püf noktalarını sizlerle paylaşıyoruz. 

  1. Dondurma kalitesi

Milkshake'in temelini dondurma oluşturduğu için, kullanacağınız dondurmanın kalitesi çok önemlidir. Gerçek süt ve krema içeren dondurmalar daha iyi kıvam verir. Özellikle vanilyalı dondurmalar, baz görevi gördüğü için daha fazla tercih edilir. 

milkshake

  1. Süt miktarı

Milkshake yapımında süt miktarı da çok önemlidir. Eğer az süt kullanırsanız çok koyu bir kıvam, fazla süt koyarsanız da çok sıvı bir kıvam elde edersiniz. Genellikle doğru oran için 3 top dondurmaya, 1/2 su bardağı süt eklenir. Sütün soğuk olması da dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. 

  1. Blender kullanımı

Milkshake yapmanın en pratik yolu, blender kullanmaktır. Tüm malzemeleri yüksek devirde ve kısa sürede blenderda çektirin. Fazla uzun çekerseniz, dondurma erir ve milkshake sulanmaya başlar. Bu yüzden blender kullanımı 20-30 saniyeyi geçmemelidir.

  1. Aromalar kullan

Milkshake'in temel malzemeleri kadar aroma vericileri de çok önemlidir. Damak zevkinize göre çikolata sosu, kakao, bisküvi, meyve, fıstık ezmesi ve kahve gibi sevdiğiniz tatları kullanabilirsiniz. Oreolu milkshake için 4 adet bisküvi, muzlu milkshake için 1 olgun muz, kahveli milkshake için 1 tatlı kaşığı espresso tozu ve çikolatalı milkshake için 1/4 çay bardağı çikolata sosu kullanmanız yeterli olacaktır.

  1. Süsleme

Milkshake'in hem lezzetli, hem de şık görünümlü olmasını istiyorsanız, süsleme bölümüne de dikkat etmeniz gerekir. Milkshake'i bardaklara doldurmadan önce, bardağın iç kenarında karamel sos veya çikolata sosu gezdirebilirsiniz. Milkshake'i bardağa koyduktan sonra üzerine çırpılmış krema, rendelenmiş çikolata, bonibon, renkli şekerlemeler veya ufalanmış bisküvi ile süsleme yapabilirsiniz. Bu kısım tamamen kendi hayal gücünüze göre şekillendirilebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Milkshake tarifleri
  2. Iced latte yapmanın püf noktaları
  3. Limonata yapmanın püf noktaları
  4. Ev yapımı kahve tarifleri
  5. Kahve hakkında bilmediğiniz gerçekler

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Masterchef Sercan Şahinoğlu Kimdir?
17 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Altıncı İsim Belli Oldu!
Çikolatalı Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 7 İpucu
Bisküvili Havuç Topları Yapmanın Püf Noktaları
Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Supangle Yapmanın Püf Noktaları