Menekşe Çayı Nasıl Yapılır?
Menekşe mis gibi kokusu ve tadı ile sevilen bitkilerden biridir. Menekşe ile mor renkli, sağlıklı bir çay hazırlayabilirsiniz. İşte, menekşe çayı nasıl yapılır?

Menekşelerin kokusu cennettir ve çoğu zaman hoş anıları çağrıştırır. Menekşe mis gibi kokusu ve tadı ile sevilen bitkilerden biridir. Menekşe ile mor renkli, sağlıklı bir çay hazırlayabilirsiniz. Menekşe kokusunu seviyorsanız, bir fincan veya daha fazla menekşe çayı yaptığınızda evinizi dolduran aroma sizi memnun edecektir.

  1. Menekşeleri seçin. Kendiniz yetiştiriyorsanız, menekşeleri çiy kuruduktan sonra, ancak güneş ısısının menekşelerin esansiyel yağını kurutma şansı bulmasından önce toplayın.
  2. Menekşeleri nazikçe temizleyin. Kir ve böcekleri silkeleyin. Menekşeleri bir kevgir veya çay süzgecine yerleştirin ve kir vb. izlerini gidermek için menekşeleri nazikçe yıkayın. Yıkadıktan sonra menekşeleri kurutmak için emici kağıt kullanın.
  3. Hemen taze menekşe çayı mı yapmak istediğinizi veya daha sonra kurutulmuş menekşe çayı mı yapmak istediğinizi seçin.

Taze Menekşe Çayı Yapılışı:

-Çay yapmak için taze menekşeleri doğrudan demleyin. 1 bardak kaynar suya 2-3 çay kaşığı taze menekşe çiçeği ekleyin. Çaydanlık yapacaksanız yapılacak bardak sayısı kadar çiçek ekleyin. Beş dakika demlenmeye bırakın, süzün ve servis yapın.

Kurutulmuş Menekşe Çayı Yapılışı:

-Çiçekleri kurutun. Çiçeklerin en az bir hafta kurumasını bekleyin. Kendi menekşelerinize erişiminiz yoksa, aktardan satın alabilirsiniz.

-Kurutulmuş menekşe çiçeklerini opak, hava geçirmez bir kapta saklayın.

-Kurutulmuş çiçeklerden çay yapın. Bir bardak kaynar suya 1-2 çay kaşığı kurutulmuş menekşe ekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Lavanta çayı nasıl yapılır?
  2. Gül çayı nasıl yapılır?
  3. Kimyon çayı nasıl yapılır?
  4. Anason çayı nasıl yapılır?
  5. Çam iğnesi çayı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Ispanak Borani Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Somon Balığı Nasıl Temizlenir?
Cennet Çiçeği Küfeya Bakımı Nasıl Yapılır?
Glikoz Şurubu Nedir, Zararları Nelerdir?
Tat Duyusu: Hangi Tatları Alabiliyoruz?
Hindistan Cevizi Suyunu Kullanmanın 9 Yolu