Mekik Kek Yapmanın 4 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mekik kek yaparken yumurtaları şekerle iyice çırpmak, kekin kabarıp yumuşak olmasını sağlar. Kuru malzemeleri eleyip hamuru fazla karıştırmamak, pürüzsüz bir doku elde etmenin anahtarıdır. Ayrıca fırın ısısını doğru ayarlamak, kekin içinin tam pişip dışının yanmamasını garantiler.

Mekik kekte malzemelerin oda sıcaklığında olması, karışımın homojen olmasını sağlar. Hamuru kalıba dökerken çok doldurmamak, taşmayı ve şekil bozulmasını önler. Pişirme sırasında fırın kapağını erken açmamak, kekin kabarmasını korur.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak