Mayasız pişi yapmak için un, tuz, su ve isteğe bağlı olarak yoğurt veya süt gerekir. Hamur yoğrulduktan sonra küçük parçalar halinde açılır ve kızgın yağda kızartılır. Pişen pişiler sıcak servis edilir ve kahvaltılarda veya çay saatlerinde tüketilir.
Mayasız pişi, kısa sürede hazırlanan pratik bir hamur işidir. Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde yoğrulmalıdır. Kızartma sırasında pişilerin her iki yüzü de altın rengi olana kadar çevrilir.
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı yoğurt veya süt (hamuru daha yumuşak yapmak için)
1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamura)
½ su bardağı su (yaklaşık, hamurun kıvamına göre ayarlanır)