Mayasız Pişi Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mayasız pişi yapmak için un, tuz, su ve isteğe bağlı olarak yoğurt veya süt gerekir. Hamur yoğrulduktan sonra küçük parçalar halinde açılır ve kızgın yağda kızartılır. Pişen pişiler sıcak servis edilir ve kahvaltılarda veya çay saatlerinde tüketilir.

Mayasız pişi, kısa sürede hazırlanan pratik bir hamur işidir. Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olacak şekilde yoğrulmalıdır. Kızartma sırasında pişilerin her iki yüzü de altın rengi olana kadar çevrilir.

  1. 2 su bardağı un
  2. 1 çay kaşığı tuz
  3. 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
  4. 1 yemek kaşığı yoğurt veya süt (hamuru daha yumuşak yapmak için)
  5. 1 yemek kaşığı sıvı yağ (hamura)
  6. ½ su bardağı su (yaklaşık, hamurun kıvamına göre ayarlanır)
  7. Kızartmak için sıvı yağ

Şunlara da göz atın:

  1. 5 Dakikada Fırından Yeni Çıkmış Gibi: En Kolay 5 Hamur İşi
  2. Hamur İşleri Fırında Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
  3. Mayalı Hamurun Püf Noktaları Nelerdir?
  4. Hamurun Kabarmasını Sağlayan 10 Etken

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak