Masum Sanılan Sinsi 10 Tatlı
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Şekersiz, glutensiz, fit ya da organik… Etiketler kandırıcı olabilir. Sağlıklı gibi sunulan bazı tatlılar, aslında kan şekerini fırlatan gizli şeker bombaları! İşte farkında olmadan fazla kaçırdığımız o “iyi niyetli” tatlılar.
Masum Sanılan Sinsi 10 Tatlı

Tatlı krizine sağlıklı çözümler ararken meyveli barlar, chia pudingler, yulaflı kurabiyeler hemen gözümüze çarpar. Etikette "şekersiz", "glutensiz", "doğal" yazıyorsa, vicdan rahat bir şekilde tüketiriz. Oysa bu tatlıların birçoğu, klasik pastalar kadar şeker ve yağ içerebilir. İşte masum sanılan sinsi 10 tatlı.

  1. Ballı Tatlılar

bal

Doğal tatlandırıcı diye balla yapılmış gibi görünür ama balın da fazlası şekerdir. Isıtıldığında besin değeri de azalır.

  1. Meyveyle Tatlandırılmış Kekler

Muzlu, hurmalı kekler sağlıklı sanılır ama un ve yağ oranı yüksekse klasik kekten farkı kalmaz.

  1. Chia Puding

Fit tatlıların yıldızı ama içine konulan süt, bal, meyve püresi ve granola miktarı kontrolsüzse kalorisi uçabilir.

  1. Glutensiz Kekler / Tatlılar

Gluten yok diye sağlıklı sanılır, ama pirinç unu, mısır nişastası ve şekerle yapılan versiyonları da oldukça işlenmiş ve glisemik indeksi yüksek olabilir.

  1. Bitter Çikolata Tatlıları

“Bitter sağlıklıdır” efsanesiyle yapılan tatlılar, içinde bolca şeker ve yağ barındırabilir.

  1. Fıstık Ezmeli Tatlılar

Proteinli ve doğal gibi görünür ama market tipi fıstık ezmeleri şeker, yağ ve katkı maddesi içerir.

  1. Yulaflı Kurabiyeler

Yulaf olduğu için sağlıklı görünür ama içine konan şeker, yağ ve çikolata parçalarıyla klasik kurabiyeyi aratmaz.

  1. Yoğurtlu Dondurmalar

“Dondurma değil, yoğurt” diye masum görünür ama genellikle bol şeker ve aroma içerir. Üstüne bir de sos ve meyve jölesi eklendi mi tam bir kandırmaca olur.

  1. Fırınlanmış Meyve Tatlıları (Elmalı crumble, muzlu kek vs.)

Meyve içerdiği için sağlıklı sanılır ama un, tereyağı ve şekerle pişirildiğinde tatlı olmanın ötesine geçemez.

  1. Protein Bar Tadında Tatlılar

Protein içerdiği söylenen bar veya toplar; genelde yapay tatlandırıcı, katkı maddesi ve şeker içerir. Tatlı krizi bahanesiyle fazla tüketilirse ters tepebilir.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

12 Ağustos Masterchef Özeti: İlk Dokunulmazlığı Hangi Takım Kazandı?
Niçoise Salatasının Püf Noktaları
Blooming Onion Nasıl Yapılır?
1 Dilim Kıbrıs Tatlısı Kaç Kaloridir?
Kıbrıs Tatlısı'nda Galeta Unu Yerine Ne Kullanılabilir?
Galeta Unuyla Ne Yapılır?