Mantıyı Çiğ Etle Doldurmak Tehlikeli mi?
Mantı ya da ravoili yaparken hamurun içerisi çiğ et ile doldurulur. Peki bu şekilde doldurmak tehlikeli mi? Sizler için anlattık. İşte, mantıyı çiğ et ile doldurmak tehlikeli mi:

Herhangi bir biçimde makarna, tadını çıkarması en basit yemeklerden biridir. Makarna ve makarna türevi yiyecekler dünya çapında çok tüketiliyor. Makarna hamurunun içerisinin doldurması ile mantı ya da Dünya’da mantının benzer bir örneği olan ravoli yapılır. Mantı geleneksel olarak kıyma ile doldurulur. Ravoli ise sebze ya da etli harç ile birlikte doldurulabilir. Peki mantı ya da ravoili yaparken hamurun içerisi çiğ et koyulması sakıncalı mıdır? Sizler için anlattık. İşte, mantıyı çiğ et ile doldurmak tehlikeli mi:

Çiğ Et Güvenle Kullanılabilir

Siz mantınızı nasıl tercih edersiniz? Klasik bir lezzet olarak kıymalı mı? Peynir ya da sebzeli mi? Etli yapıyorsanız eğer eti önceden pişirmenize gerek yok. Çiğ doldurulmuş et oldukça güvenlidir.CDC ve USDA, tüketicilerin kıymayı 160 dereceye kadar pişirmelerini tavsiye ediyor ve görünüşe göre etle doldurulmuş mantıyı kaynatmak eti bu sıcaklığa getiriyor. Elbette kendi mantınızı yaparken tüketmeden önce mutlaka sıcaklığını kontrol edin.

Şunlara da göz atın;

  1. Mantı tarifleri
  2. Mantı nasıl saklanır?
  3. Mantı nasıl pişirilir?
  4. Mantının yanına ne gider?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Bir Diyetisyen Enerjiyi Artırmak İçin En İyi Kahvaltılık Yiyecekleri Paylaştı
Eskişehir Kahvaltı Mekanları: En İyi 8 Mekan
Yöresel Börek Tarifleri: 12 Nefis Tarif
Raf Ömrü Uzun Olan Besinler: Uzun Süre Saklanan 15 Gıda
Dolmalık Biber Nasıl Seçilir: Dişi Biber Mi, Erkek Biber Mi?
Şef Elif Edes'ten 6 Patlıcanlı Tarif