Mantı Hamuruna Ne Koymalı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Mantı hamurunun temel malzemesi un olup, kaliteli ve protein oranı yüksek un hamurun elastik ve açılabilir olmasını sağlar. Su hamura esneklik kazandırır ve yoğurma sırasında ideal kıvamın oluşmasına yardımcı olur; ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Yumurta ise hamura hem lezzet hem de bağlayıcılık katar, pişerken dağılmasını önler ve parlak bir doku sağlar. Tuz, hamurun tat dengesini sağlar ve gluten yapısını güçlendirerek daha kolay açılmasına katkıda bulunur.

Mantı hamuru hazırlarken un, hamurun dayanıklı ve kolay açılır olmasını sağlar. Su, hamurun yumuşak ve esnek olmasına yardımcı olur, yoğururken dikkatli eklenmelidir. Yumurta hamura zengin bir tat ve bağlayıcılık katar, aynı zamanda pişerken formunu korumasını sağlar. Tuz ise hamurun lezzetini artırır ve hamurun açılırken parçalanmasını önler.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı