Makarna Sıcak Suya Mı Atılır Soğuk Suya Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Makarnayı doğru pişirmenin sırrı suyun sıcaklığında saklı! Lezzetli, diri ve yapışmayan makarnalar için ilk adımı doğru atmak şarttır. Peki; makarna sıcak suya mı atılır soğuk suya mı?

Mutfakta pratikliğin baş tacı olan makarna, sandığımızdan daha fazla dikkat istiyor. Doğru ve lezzetli pişirmenin sırrı suyun sıcaklığında gizliyken bir soru öne çıkıyor: “Makarna sıcak suya mı atılır soğuk suya mı?” İşte merak edilenler!

Neden?

  1. Hızlı pişer: Kaynar su makarnanın yüzeyini hemen pişirmeye başlar.
  2. Yapışmaz: Sıcak su, makarnanın nişastasını hızlıca dışarı çıkararak birbirine yapışmasını önler.
  3. Daha lezzetli olur: Sıcak suda makarna hem daha iyi pişer hem de sosları daha iyi emer.

Doğru Makarna Pişirme Adımları:

Büyük bir tencerede bol suyu kaynatın. Su kaynayınca içine bir miktar tuz ekleyin. Makarna kaynar suya atılır ve ara sıra karıştırılır. Paket üzerindeki sürede ya da kendi damak zevkine göre pişirilir. Süzülürken üzerine soğuk su dökmene gerek yoktur (eğer hemen servis edilecekse). Soğuk su sadece haşlandıktan sonra makarnayı durulamak ya da salata gibi soğuk tariflerde kullanmak için uygundur. Ama başta soğuk suyla başlamak makarnayı lastik gibi yapabilir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak