Lohusa Şerbetinin Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Lohusa şerbeti, Türk kültüründe doğum yapan anneleri kutlamak ve misafirlere ikram etmek için hazırlanan geleneksel bir içecektir. Gelin, lohusa şerbeti yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına birlikte göz atalım.

Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan lohusa şerbeti, genellikle parlak kırmızı rengindedir. Şekerli, hafif baharatlı ve aromatik bir içecek olan bu şerbet, su, şeker, tarçın ve karanfil karışımından oluşur. Hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde servis edilebilir. Yeni doğan bebeğin gelişini kutlamak amacıyla hazırlanan lohusa şerbeti, misafir ağırlarken sunulur ve paylaşımın bir göstergesidir. 

Şerbetin tarihçesi, Osmanlı şerbetleri ve ev yapımı şerbet tariflerine göz atmayı unutmayın.

Lohusa Şerbetinin Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak