Limonlu Kek Yoğurtla Yapılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Limonlu kek yoğurtla yapılır mı? Yoğurt, kekin hem daha yumuşak hem de nemli olmasını sağlar. Limonlu kek tariflerinde genellikle yoğurt kullanılır çünkü yoğurdun hafif ekşiliği limonun tazeliğiyle çok iyi uyum sağlar. İşte konuyla ilgili bilinmeyenler…
Limonlu Kek Yoğurtla Yapılır Mı?

Limonlu kek hemen hemen her evin vazgeçilmezidir. Ancak bazı durumlarda keke süt mü yoğurt mu konulabileceği, tercih listesine göre değişebilir. Bu durumda yoğurdun nasıl ve hangi aşamada kullanılabileceği önemlidir. Peki, limonlu kek yoğurtla yapılır mı? İşte cevabı.

limonlu kek

Nemlilik ve Yumuşaklık

Yoğurt, kekin daha nemli ve yumuşak olmasını sağlar, böylece kekiniz kuru olmaz.

Ekşilik Dengesi

Yoğurdun hafif ekşiliği, limonun taze ve ferah aromasıyla çok iyi uyum sağlar, lezzeti artırır.

Kabarma

Yoğurt, asidik yapısı sayesinde kabartma tozu veya karbonatla reaksiyona girer ve kekin güzelce kabarmasına yardımcı olur.

Süt Yerine Kullanım

Tariflerde süt varsa, yoğurtla değiştirebilirsiniz; yoğurt kıvam olarak daha yoğun olduğu için kekin dokusunu zenginleştirir.

Daha Sağlıklı Seçenek

Yoğurt, süte göre daha proteinli ve probiyotik içerikli olduğundan kekin besin değerini artırır.

Şunlara da göz atın:

  1. Limonlu Kek Yapmanın İpuçları
  2. Limonlu Buz Gibi 5 İçecek Önerisi
  3. Limonlu Zencefil Çayı İçmenin Faydaları Nelerdir?
  4. Limonlu Tarifler
  5. Limonlu Tuzlu “Churchill”in İngiltere’yle Hiçbir Alakası Yokmuş

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Kurban Etinin Bozulmaması İçin Ne Yapmalı?
Kurban Etinin Sert Olmaması İçin Ne Yapmalı?
Kurban Etini Yumuşatmak İçin Ne Yapmalı?
Antrikot Terbiyesi Nasıl Olur?
Koyun Etinin En İyi ve En Değerli Yeri Neresidir?
Boğa Etinin En İyi Yerleri Neresidir?