Lahananın Acılığı Nasıl Giderilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Lahananın acılığını gidermek için önce ince doğradığınız lahanayı tuzla ovalayıp suyunu sıkabilirsiniz. Alternatif olarak, lahanayı birkaç dakika sıcak suda bekletmek acı tadın büyük ölçüde azalmasına yardımcı olur. Sirke veya limonla kısa bir süre marine etmek de hem acılığı dengeler hem de daha taze bir aroma verir. Son olarak, lahanayı kısa süre pişirerek acı bileşenlerin yumuşamasını sağlayabilir ve daha hafif bir tat elde edebilirsiniz.

Lahananın acılığını azaltmak için önce doğradıktan sonra bir süre soğuk suda bekletebilirsiniz. Ardından suyunu süzüp hafifçe sıkarak acı bileşenlerin bir kısmını uzaklaştırabilirsiniz. Bir miktar zeytinyağı ve limonla harmanlamak hem tadını yumuşatır hem de daha ferah bir aroma verir. İsterseniz lahanayı çok hafif sote ederek acılığını doğal şekilde kırabilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak