Kuru Dolma Yapmanın Püf Noktaları
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kuru dolma yaparken, iç pilavın doğru şekilde hazırlanması çok önemlidir. Pirinç, soğan, et veya kıyma ile lezzetlendirilip baharatlarla tatlandırılır. Dolmalar sıkı bir şekilde sarılmalı ve pişerken tencerenin dibine zeytinyağı konulmalıdır. İşte kuru dolma yapmanın püf noktaları!
Kuru Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Pişirme sırasında limon suyu veya nar ekşisi eklemek, dolmaların daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Kısık ateşte, üzeri kapalı şekilde pişirilen kuru dolmalar, içlerinin iyice pişmesini ve dışlarının yumuşak olmasını garantiler. Peki; kuru dolma yapmanın püf noktaları nelerdir?

kuru patlıcan dolması

İyi Pilav Hazırlığı

Kuru dolmanın içi, pilav gibi lezzetli olmalıdır. Pirinci yıkadıktan sonra, soğan, zeytinyağı ve baharatlarla lezzetlendirin. Ayrıca dolmanın içine ekleyeceğiniz et veya kıyma varsa, bunları da pilavla karıştırarak lezzetini artırabilirsiniz.

Doğru Baharatlar

Kuru dolmaya lezzet katmak için baharatlar çok önemlidir. Tarçın, karabiber, yenibahar gibi geleneksel baharatların yanı sıra taze nane ve dereotu da kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı ve Asidik Madde

Zeytinyağlı kuru dolmalar daha yumuşak ve lezzetli olur. Ayrıca, dolmanın pişme suyuna bir miktar limon suyu veya nar ekşisi eklemek asidik bir tat katacak ve dolmaların daha güzel pişmesini sağlayacaktır.

Sarma Yöntemi

Kuru dolmalar, taze dolmalara göre daha sıkı sarılmalıdır. Dolmanın içi sarmadan önce, ince bir şekilde hazırlanmış iç pilavdan yerleştirin ve iyice sıkı sarın. Ayrıca, dolmaların uçlarını kapatırken dikkatli olun.

Pişirme Sırası

Kuru dolmaları pişirirken, bir tencerenin dibine ince bir tabaka zeytinyağı veya tereyağı koyarak dolmaların yapışmasını engelleyebilirsiniz. Pişirme süresi de önemlidir; dolmaların içinin iyice pişmesi için kısık ateşte, üzerini kapatarak, yaklaşık 45-60 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Dolmaların Suyu

Dolmaların üzerine pişerken az miktarda su eklemek, yumuşak kalmalarını sağlar. Eğer daha lezzetli bir sonuç isteniyorsa, suyuna domates suyu veya et suyu da eklenebilir. Bu püf noktalarına dikkat ettiğinizde kuru dolmalarınız daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.

Şunlara da göz atın:

  1. Soğan Dolmasının Yanına Ne Gider?
  2. Kadayıf Dolmasının 5 Püf Noktası
  3. Dolmalık Biber Nasıl Dondurulur?
  4. Yeşil Dolmalık Biber Nasıl Yetiştirilir?
  5. Biber Dolmasının Yanına Ne Gider?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Çöpe atmayın: Bu gıda gerçek bir süper besin olabilir
Limonlu Kek Yoğurtla Yapılır Mı?
Filizlenmiş Bakliyat Yenir Mi?
İyi Kolestrol Artıran 10 Yiyecek
Poğaçanın Üstünün Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Yemeklerde Hangi Salça Kullanılır?