Kurban Eti Kesildiği Gibi Yenir Mi?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kurban etini keser kesmez sofraya koymanın doğru mu yanlış mı olduğu tartışılıyor. Lezzetli ve sağlıklı tüketim için bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiliyor. Peki; kurban eti kesildiği gibi yenir mi? İşte cevabı.
Kurban Eti Kesildiği Gibi Yenir Mi?

Kurban Bayramı’nın en özel anlarından biri, ailece kurulan bereketli sofralardır. Ancak kesilen kurban etinin hemen pişirilip yenmesi, her zaman en doğru tercih olmayabilir. Peki, kurban eti kesildiği gibi yenir mi? İşte yanıtı.

kurban eti

Hijyen Kurallarına Dikkat Edilmelidir

Yeni kesilen etin hijyenik olmayan ortamda işlenmesi, mikroorganizma üremesine neden olabilir. Bu da sağlık açısından risk oluşturur. Temiz bir ortamda, uygun şekilde parçalanıp saklanmalıdır.

Sindirim Açısından Zorlayıcı Olabilir

Taze et, özellikle mide ve bağırsak sorunları yaşayan kişiler için sindirimi zor olabilir. Dinlendirilmiş et hem daha yumuşak hem de daha sindirilebilir hale gelir.

Dini Açıdan Sakınca Yoktur

Kurban eti kesildikten sonra hemen yenebilir; dinî olarak bir engel yoktur. Ancak sağlık ve lezzet açısından dinlendirilmesi tavsiye edilir.

Bazı Kısımlar Hemen Tüketilebilir

Ciğer gibi sakatatlar genellikle hemen tüketilir çünkü daha çabuk bozulurlar ve pişirilmesi de daha kolaydır. Ancak yine de hijyen ve pişirme kurallarına uyulmalıdır.

NOT: Kurban eti kesildikten hemen sonra sert olur. Kaslardaki ölüm sertliği (rigor mortis) nedeniyle etin pişirilmesi ve yenmesi hem zor hem de lezzetsiz olabilir. En az 5-6 saat, ideal olarak 24 saat buzdolabında dinlendirilmelidir.

Şunlara da göz atın:

  1. Kurban Eti Neden Serttir?
  2. Kurban Eti Yıkanır Mı?
  3. Kurban Eti Ne Kadar Kolesterol İçerir?
  4. Kavurma nasıl yumuşak olur?
  5. Diyabet Hastaları Kurban Eti Yiyebilir Mi?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?
Hayvan Kesildikten Kaç Saat Sonra Kıyma Çekilir?
Koyun Kesildikten Sonra Ne Kadar Dinlenmeli?
Buzluktan Çıkan Kurban Eti Nasıl Pişirilir?