Künefe İçin Şerbet Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Künefe şerbeti için eşit oranda şeker ve su kaynatılır. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu eklenir ve 10-15 dakika kısık ateşte kaynatılır. Oda sıcaklığında soğutulan şerbet, sıcak künefenin üzerine dökülür.

Künefe şerbeti genellikle önceden hazırlanıp soğutulur. Böylece tatlı sıcakken şerbet döküldüğünde tam kıvamında olur. Şerbetin ne çok koyu ne de çok sulu olmamasına dikkat edilir.

Tencereye alın

2 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu tencereye koyun.

Karıştırın

Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın.

Aromasını ekleyin

Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu sıkın.

Kıvamını ayarlayın

Kısık ateşte 10-15 dakika kaynatın; hafif akışkan bir kıvam olmalı.

Soğutun

Şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığında soğutun, sonra künefenin üzerine dökün.

Şunlara da göz atın:

  1. Künefe Şerbeti Sıcak Mı Dökülür?
  2. Künefenin Malzemeleri Nelerdir?
  3. Künefe İle Kadayıf Arasındaki Fark Nedir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı