Krepte Süt Yerine Ne Kullanabilirim?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Krep yapmak için mutlaka süt şart mı? Aslında değil. Evde süt kalmadıysa ya da alternatif beslenme tercih ediyorsanız, bu 5 pratik malzeme ile lezzetli krepler hazırlayabilirsiniz. Peki; krepte süt yerine ne kullanılır? İşte onlar.
Krepte Süt Yerine Ne Kullanabilirim?

Kahvaltıların vazgeçilmezi krep, genellikle sütle yapılır ama evde süt kalmadığı anlarda ya da süt tüketmiyorsanız, alternatif başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Peki; krepte süt yerine ne kullanabilirim? İşte cevabı.

krep

Bitkisel Sütler (Badem, yulaf, soya, Hindistan cevizi sütü)

Laktoz intoleransı olanlar veya veganlar için harika bir alternatiftir. Nötr tatlı badem sütü ya da hafif vanilyalı yulaf sütü, krepe yumuşaklık ve hafif bir aroma katar.

Su

En basit ve ekonomik alternatiftir. Krep daha hafif ve ince olur ama sütlü versiyona göre biraz daha nötr bir tada sahip olur. Tatlı yerine tuzlu kreplerde daha iyi sonuç verir.

Yoğurt (biraz sulandırılarak)

Yoğurt, krepe hafif ekşimsi bir aroma ve yumuşaklık kazandırır. Kıvamı daha yoğun olacağı için biraz suyla inceltmek gerekir. Protein oranı da yüksektir.

Maden Suyu

Kreplere hafiflik ve kabarıklık katar. Özellikle daha kabarık ve gözenekli bir doku istiyorsan maden suyu iyi bir tercihtir.

Bitkisel Krema veya Laktozsuz Krema

Daha yoğun ve zengin kıvamlı krepler için kullanabilirsin. Tatlı kreplerde lezzeti ön plana çıkarır ama kalori açısından sütle benzer hatta biraz daha fazladır.

Şunlara da göz atın:

  1. 4 Kişilik Krep Tarifi İle Kaç Tane Krep Çıkar?
  2. Krepte Süt Yerine Yoğurt Olur Mu?
  3. Süt Olmadan Krep Nasıl Yapılır?
  4. Krep Yaparken İhtiyacınız Olan 9 Akıllı Tüyo
  5. Mikrodalga Fırında Krep Nasıl Yapılır?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Şekerlenen Tatlı İçin Ne Yapılır?
Katı Krem Şanti Nasıl Yapılır?
Velibah Yapmanın Püf Noktaları
Ekmeği Bana Bana Yediren 10 Nefis Sos
Bizi Çocukluğumuza Götüren 10 Anne Yemeği
Salçanın Kabarmaması İçin Ne Yapmalı?