Krem Katalan Yapmak İçin 6 Tüyo
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Krem Katalan, tarçın ve narenciye aromalarıyla hazırlanan klasik bir İspanyol tatlısıdır. Mükemmel kıvam için sütü aromalandırmak, nişastayı topaksız eklemek, karışımı düşük ateşte pişirmek ve karamelizasyonu servisten hemen önce yapmak büyük önem taşır. Dokusunu korumak için krema iyice soğutulmalı, şeker ise eşit yayılıp doğru derecede karamelize edilmelidir.

Krem katalan; süt, yumurta sarısı, şeker, nişasta ve aromatik baharatlarla hazırlanan, geleneksel bir İspanyol tatlısıdır. En belirgin özelliği, yoğun bir narenciye aroması taşıması ve şekerin üfleme torcu ya da fırın ızgarasında karamelize edilmesiyle elde edilen çıtır katmandır. Tatlı genellikle soğuk servis edilir, fakat yüzeyindeki sıcak karamel tabakası, dokular arasındaki kontrastı daha belirgin hale getirir. Çoğu Avrupa mutfağında crème brûlée ile karşılaştırılsa da, krem katalan ocakta pişirilir ve içine nişasta eklenir.

Fırınsız tatlı tarifleri, hafif tatlılar ve değişik tatlı tariflerine de göz atın.

Krem Katalanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı