Şef Gökberk Özbay'dan Mütebbel Mezesi Tarifi
Şef Gökberk Özbay ile mutfağa girdik ve tarihi yarımadanın büyüleyici manzarasında harika bir meze pişirdik. Patlıcan sevenler şefin imza lezzetlerinden biri olan sıcak mütebbeli mutlaka denemeli.

Mütebbeli hazırlarken fırından ziyade doğrudan ateşte pişirmeyi tercih eden Gökberk Şef, ateşin hem daha hızlı pişirdiğini hem de yemeğe isli bir karakter kattığını söylüyor.

En sevdiği ürün olan patlıcanı, sadece mezelerde değil ana yemeklerde de kullanan şef, sıcak servis ettiği bu versiyonla mütebbele bambaşka bir ruh katıyor. Başak Okşak ve Gökberk Özbay'ın bu keyifli videosunu mutlaka izlemenizi öneririz. 

İşte tarif için gerekli malzemeler;

  1. 400 gr bostan patlıcanı
  2. 6 gr kimyon
  3. 5 gr akbiber
  4. 100 gr tahin
  5. 20 gr sarımsak
  6. 25 gr zeytinyağı
  7. 100 gr süzme yoğurt
  8. 1 adet topak patlıcan
  9. 1 yumurta
  10. 100 gr panko
  11. 50 gr un

Haber Kategorileri

Söyleşiler

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak