Koyun Etinin En Yağsız Yeri Neresidir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Koyun eti lezzetiyle sofraların baş tacıdır ama yağı bazen çekince yaratabilir. Koyun etinde yağ oranı parçadan parçaya değişir. Peki; koyun etinin en yağsız yeri neresidir?

Koyun eti, özellikle geleneksel mutfağımızda vazgeçilmez bir lezzet kaynağıdır. Ancak yüksek yağ oranı nedeniyle zaman zaman sağlıklı beslenme düzeniyle çelişebilir. Peki; koyun etinin en yağsız yeri neresidir?

But (arka bacak)

Koyunun but kısmı, hareketli bir bölge olduğu için daha az yağlıdır. Protein oranı yüksektir ve haşlama veya fırın yemekleri için uygundur.

Kol (ön bacak)

Kola göre biraz daha yağlı olsa da, yine de nispeten yağsız bölgelerdendir. Tencere yemeklerinde ve haşlamada tercih edilir.

Sırtın üst kısmı (pirzola bölgesi hariç)

Sırt kısmının bazı bölümleri, özellikle kaburgalardan uzak olan kısımlar daha az yağ içerir. Etin lezzeti korunurken yağ oranı da düşüktür.

Yumurta (arka butun iç kısmı)

Bu kas grubu yoğun çalıştığı için yağ oranı düşüktür. Bonfile benzeri bir dokusu vardır ve ızgara için uygundur.

Fileto (sırtın iç kısmı)

Yağ oranı düşük, yumuşak bir ettir. Koyunun en az yağlı ve en kıymetli etlerinden biridir. Izgara ya da tavada pişirmeye uygundur.

İpucu: Koyun eti genel olarak dana etine göre daha yağlıdır, ama yukarıdaki bölgeler tercih edilerek daha sağlıklı seçenekler elde edilebilir.

Şunlara da göz atın:

  1. Koyun Etinin En İyi ve En Değerli Yeri Neresidir?
  2. Koyun Eti Kavurma Kokusunu Nasıl Giderebilirim?
  3. Koyun Etinden Kavurma Olur Mu?
  4. Koyun Eti ile Koç Eti Arasındaki Fark Nedir?
  5. Koyun Etinin Kokmaması İçin Ne Yapmalı?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde