Korean Fried Chicken Sosu Nasıl Yapılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kore tavuk sosu, genellikle gochujang, bal, soya sosu ve sarımsakla yapılan tatlı-ekşi ve hafif acılı bir sostur. Malzemeler küçük bir tavada karıştırılarak 3–5 dakika kadar koyulaşana kadar pişirilir. Hazırlanan sos, çıtır kızarmış tavukların üzerine dökülerek servis edilir.

Kore kızarmış tavuğu sosu, tatlı, acı ve umami tatlarının dengelendiği özel bir sostur. Gochujang, bal, soya sosu ve sarımsak temel malzemeler arasında yer alır. Sos, orta ateşte kısa sürede koyulaştırılır ve tavuklarla karıştırılır. Hazırlanan sos, tavuğa hem lezzet hem de parlak bir görünüm kazandırır. İsteğe bağlı olarak susam ve yeşil soğanla süslenebilir. Evde de kolayca hazırlanabilir ve sıcak servis edilir.

Malzemeler

  1. 4 yemek kaşığı gochujang (Kore kırmızı biber ezmesi)
  2. 2 yemek kaşığı soya sosu
  3. 2 yemek kaşığı bal veya mısır şurubu
  4. 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (veya elma sirkesi)
  5. 2 diş sarımsak, ince doğranmış
  6. 1 çay kaşığı taze zencefil, rendelenmiş (isteğe bağlı)
  7. 1 yemek kaşığı susam yağı
  8. 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı, ekstra tatlılık için)
  9. 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe göre acılık için)

Yapılışı

Küçük bir tavada susam yağı ile sarımsak ve zencefili 1 dakika kadar kavurun. Üzerine gochujang, bal, soya sosu, pirinç sirkesi ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, karışım koyulaşana kadar 3–5 dakika kadar karıştırarak pişirin. Son olarak acılık seviyesini ayarlamak için pul biber ekleyin. Sosu kızarmış tavukların üzerine döküp, iyice karıştırarak servis edin. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz susam ve taze yeşil soğan serpebilirsiniz.

İpucu: Sosu biraz daha yoğun ve yapışkan seviyorsanız, pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz. Eğer daha sıvı bir sos istiyorsanız, su ekleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Korean Fried Chicken Sweet And Spicy (Kore Usulü Tatlı Ve Acılı Kızarmış Tavuk) Tarifi
  2. Korean Fried Chicken Honey Mustard (Kore Usulü Ballı Hardallı Kızarmış Tavuk) Tarifi

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?