Kokoreç Nasıl Saklanır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kokoreç, oda sıcaklığına geldikten sonra hava almayan bir kapta buzdolabında saklanmalıdır. Kısa süreli saklama için 2–3 gün içinde tüketilmeli, uzun süreli saklama için porsiyonlayıp dondurulabilir. Yeniden ısıtırken iç sıcaklığın 75°C’ye ulaşmasına dikkat edilmeli ve sadece bir kez ısıtılmalıdır.

Kokoreç, taze tüketilmesi en lezzetli olan yiyeceklerden biridir, bu yüzden mümkünse hemen yenmelidir. Buzdolabında saklarken nem kaybını önlemek için sıkıca kapatılmalıdır. Dondurulacaksa porsiyonlar halinde paketlenip, çözülürken buzdolabında yavaşça çözülmelidir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak