Kokoreç Malzemeleri Nelerdir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kokoreç, temizlenmiş kuzu bağırsağı ve isteğe bağlı iç organlarla hazırlanır. Baharat olarak genellikle tuz, karabiber, pul biber ve kekik kullanılır. Pişirildikten sonra ince doğranıp ekmek arasında servis edilir.

Kokoreç, şişe sarılarak köz üzerinde pişirilir. İçine zeytinyağı veya tereyağı eklenerek lezzeti artırılabilir. Genellikle domates ve biberle birlikte sotelenip sunulur.

Ana Malzemeler:

  1. Kuzu bağırsakları (temizlenmiş ve hazırlanmış)
  2. Kuzu veya dana bağırsağıyla sarılmış kuzu veya oğlak bağırsağı parçaları (isteğe göre)
  3. Kuzu veya oğlak iç organları (böbrek, akciğer gibi, isteğe bağlı)

Baharatlar ve Lezzetlendiriciler:

  1. Tuz
  2. Karabiber
  3. Pul biber veya acı biber (isteğe bağlı)
  4. Kekik
  5. Kimyon (isteğe bağlı)
  6. Zeytinyağı veya tereyağı (pişirme sırasında)

Servis İçin:

  1. Ekmek veya pide
  2. Domates, biber (isteğe bağlı, bazı yerlerde kokoreçle birlikte sotelenir)

Not: Kokoreç genellikle şişe sarılır ve köz üzerinde pişirilir, sonra ince ince doğranıp ekmek arasında servis edilir.

Şunlara da göz atın:

  1. 1 Şiş Kokoreçten Kaç Çeyrek Ekmek Çıkar?
  2. 1 Şiş Kokoreçten Kaç Yarım Ekmek Çıkar?
  3. Ev Yapımı Nefis Kokoreç Tarifi
  4. Kokoreç Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Bib Gourmand Ödülü Alan Restoranlar 2026
Michelin Rehberi 2026 Tavsiye Listesi