Kızılcık Tarhanası Nasıl Yapılır?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Sonbaharın gelmesiyle birlikte kışlık hazırlıkları yapılmaya başlandı. Bu sene klasik tarhananın yerine kızılcık tarhanası da okurlarımız tarafından merak konusu oldu. Gelin, adım adım kızılcık tarhanası yapımına birlikte göz atalım.

Kızılcık tarhanası, klasik buğday unlu ve yoğurtlu tarhanadan farklı olarak, kızılcık meyvesi kullanılarak yapılan yöresel bir tarhana çeşididir. Özellikle Bolu, Kastamonu, Çankırı ve Karabük yörelerinde çok bilinir. Halk arasında “ekşi tarhana” olarak da adlandırılır çünkü kızılcığın kendine has ekşi-tatlı aroması çorbaya ferahlatıcı bir lezzet verir. Kızılcık, un, yoğurt ve isteğe göre nohut veya yeşil mercimek ile hazırlanan bu tarhana, tıpkı normal tarhana gibi çorba olarak hazırlanır. 

Tarhana çeşitleri, tarhanalı yemekler ve tarhana saklama yöntemlerine göz atmayı unutmayın.

Kızılcık Tarhanası Nasıl Yapılır?

Malzemeler;

2 kg olgun kızılcık
500 g süzme yoğurt
1 kg un (isteğe göre yarısı tam buğday olabilir)
1 su bardağı haşlanmış nohut veya yeşil mercimek (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı tuz

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?