Kızılcık Kış İçin Nasıl Saklan��r?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kızılcık, taze olarak buzluktan veya hava geçirmez kaplardan saklanabilir. Şekerle veya reçel yapılarak uzun süre dayanması sağlanabilir. Kurutma yöntemiyle de meyve, çay ve tatlılarda kullanılmak üzere korunabilir. Böylece kış aylarında da taze lezzeti ve besin değerini kaybetmeden tüketilebilir.

Kızılcık, temizlenip dondurularak uzun süre taze tutulabilir. Şeker veya bal ile hazırlanan karışımlar, meyvenin bozulmasını önler. Kurutulmuş kızılcık, çay ve tatlılarda pratik bir şekilde kullanılabilir. Reçel ve marmelat yaparak, meyvenin lezzeti kış boyunca korunabilir.

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Rehberi Türkiye Seçkisi 2026 Açıklandı: İşte Türkiye’nin Yıldızlı Restoranları ve Ödülleri!
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?