Kışlık Tarhana Kaç Gün Bekletilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık tarhana önce 1–3 gün oda sıcaklığında mayalanır. Ardından 3–10 gün boyunca havadar bir yerde kurutulur. Tamamen kuruduktan sonra nemsiz bir ortamda saklanarak kış boyunca kullanılabilir.

Tarhana karışımı mayalanarak ekşimsi tadını alır. Kuruma sürecinde ara ara karıştırılarak eşit şekilde kuruması sağlanır. Kuruyan tarhana, hava almayacak şekilde saklanır ve kış boyunca taze kalır.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak