Kışlık Patlıcan Kurusu Hazırlamanın 5 Püf Noktası
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık patlıcan kurusu hazırlarken etli ve çekirdeksiz patlıcanlar seçmek çok önemlidir. Doğranan veya oyulan patlıcanlar kısa süre haşlanıp ipe dizilerek güneşte kurutulmalıdır. Tamamen kuruyan patlıcanlar nemsiz ve serin bir ortamda saklanırsa kış boyu lezzetini korur.

Patlıcan kurusu yapmak için ince kabuklu ve dolmalık patlıcanlar tercih edilmelidir. Güneşte kurutma sırasında parçaların birbirine değmemesine dikkat edilirse daha hızlı ve eşit kuruma sağlanır. İyice kuruyan patlıcanlar bez torbalarda ya da cam kavanozlarda güvenle saklanabilir.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde
Ahşap Tahtalarda Temizlik ve Uzun Ömür Sırları
Çorba İçin Tavuk Nasıl Çözdürülür?
Evde Kakaolu Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Yeni Tavayı Direkt Ocağa Koymadan Önce Bilmeniz Gereken 4 Şey
Bulaşık Makinesindeki Kötü Kokuları Gidermenin 6 Tüyosu