Kışlık Kızartma Yapmak İçin 7 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık kızartma yaparken sebzelerin taze ve sert olmasına dikkat edin, patlıcan gibi acı sebzeleri tuzlayıp bekletin. Kızartma yaparken yağın 170–180°C civarında olmasına özen gösterin ve sebzeleri eşit boyda doğrayın. Kızartmaları fazla yağını aldıktan sonra buzdolabında veya dondurucuda saklayarak kış boyunca pratik şekilde kullanabilirsiniz.

Kışlık kızartmalar için sebzeleri eşit boyda doğrayıp taze olanları tercih edin. Kızartırken yağın çok sıcak veya soğuk olmamasına dikkat edin, böylece sebzeler hem çıtır hem yumuşak olur. Kızartmaları soğuduktan sonra saklayarak kış boyunca kolayca ısıtıp tüketebilirsiniz.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları