Kışlık Alıç Reçeli Yapmak İçin 4 Tüyo
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kışlık alıç reçeli yaparken olgun ama sert meyveler seçmek, reçelin kıvamını korur. Çekirdekleri temizlemek acı tat oluşumunu önler. Şeker oranını dengede tutup kıvam testini yapmak, reçelin uzun süre dayanmasını sağlar.

Alıç reçeli yaparken meyveleri nazikçe yıkayıp hazırlamak önemlidir. Pişirme sırasında kısık ateşte kaynatmak aromasını artırır. Reçeli kavanoza alırken sıcak doldurmak, uzun süre bozulmadan saklanmasını sağlar.

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak