Kısık Ateşte Yemek Yaparken Bu 10 Gıdaya Sakın Dokunmayın
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kısık ateşte uzun süre pişirmek genellikle bazı yemeklerde lezzet ve dokuyu artırsa da bazı gıdalar için bu yöntem uygun değildir. İşte kısık ateşte uzun süre pişirilmemesi gereken 10 gıda!
Kısık Ateşte Yemek Yaparken Bu 10 Gıdaya Sakın Dokunmayın

Lezzetli olsun derken besin değerini, dokusunu ve tadını kaybetmeyin! İşte kısık ateşte uzun süre pişirilmemesi gereken 10 gıda.

  1. Yeşil Sebzeler (Ispanak, Brokoli, Bezelye vb.)

ıspanak

Uzun süre pişirildiğinde canlı renklerini kaybederler ve besin değerleri düşer. Ayrıca, lapa gibi olurlar.

  1. Balık

Nazik et yapısına sahip olan balık, uzun süre pişirildiğinde kurur ve dağılır. Kısık ateş yerine kısa süreli, yüksek ısıda pişirmek daha uygundur.

  1. Karides ve Diğer Kabuklular

Hızlı pişirilmelidir. Kısık ateşte uzun süre pişirmek, lastik gibi sert bir dokuya neden olur.

  1. Yumurta

Kısık ateşte uzun süre pişirilen yumurtalar (özellikle haşlanmış yumurta) kauçuk gibi olur ve sarısı griye dönebilir.

  1. Makarna

Sosla birlikte pişirilmesi gereken durumlar dışında makarna uzun süre kısık ateşte kalırsa fazla yumuşar ve lapa olur.

  1. Süt ve Süt Ürünleri (Peynir, Yoğurt vb.)

Özellikle süt, kısık ateşte uzun süre pişirilirse kesilebilir veya tabanına tutabilir. Yoğurtlu soslar da kesilme riski taşır.

  1. Kırmızı Etin İnce Kesimleri (Bonfile, Antrikot vb.)

Bu tür etler hızlı pişmeye uygundur. Kısık ateşte uzun süre pişirmek etin kurumasına ve lezzet kaybına neden olur.

  1. Taze Otlar (Maydanoz, Dereotu, Fesleğen vb.)

Uzun süre pişirildiğinde aromaları kaybolur ve rengi kararır. Son aşamada eklenmeleri daha uygundur.

  1. Patates Kızartması

Kısık ateşte uzun süre pişirmek patatesin gevrek olmasını engeller, yağ çeker ve lezzeti bozar.

  1. Pirinç Pilavı (Özellikle Kavrulmuş Tip)

Kısık ateşte uzun süre tutulursa tane tane olma özelliğini kaybeder, fazla yumuşar ve yapışır.

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Boğa Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
Dana Etinin En İyi Yerleri Neresidir?
Hangi Kurbanların Eti Yenmez?
Kurbanın Akciğeri Yenir Mi?
Hangi Cins Koyunun Eti Kokmaz?
Baklavadan Sıkılanlara Özel 15 Bayramlık Şerbetli Tatlı Tarifi