Kısa ve Uzun Süreli Pişi Saklama Yöntemleri
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Pişiyi tazeliğini koruyarak saklamak için doğru yöntemleri kullanmak önemlidir. Kısa süreli saklama için hava almayan bir kapta oda sıcaklığında veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. İşte pişi saklama yöntemleri!

Daha uzun süre saklamak isterseniz, tamamen soğumuş pişileri yağlı kağıda sararak derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Yeniden tüketmeden önce fırında veya tavada ısıtarak ilk günkü gibi lezzetli hale getirebilirsiniz. Peki; pişi nasıl saklanır? İşte o yöntemler!

Kısa Süreli Saklama (1-2 Gün)

Eğer pişiyi birkaç gün içinde tüketecekseniz:

Oda sıcaklığında saklamak için hava almayan bir kap veya saklama kabı kullanın. Daha uzun süre tazeliğini koruması için buzdolabına koyabilirsiniz. Ancak buzdolabında sertleşebilir, tekrar ısıtarak yumuşatabilirsiniz.

Uzun Süreli Saklama (Dondurucuda)

Pişileri uzun süre saklamak istiyorsanız:

Tamamen soğuduktan sonra pişileri tek tek yağlı kağıda sarın ve hava almayan bir buzdolabı poşetine veya saklama kabına yerleştirin. Derin dondurucuda 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz.

Pişiyi Tekrar Isıtma

Oda sıcaklığında çözdürüp tavada veya fırında birkaç dakika ısıtarak taze gibi tüketebilirsiniz. Mikrodalgada da ısıtabilirsiniz ama çıtırlığını kaybedebilir. Tazeliğini korumak için hava almayan kaplar kullanmaya özen gösterebilirsiniz.

Şunlara da göz atın:

  1. Puf Puf Kabaran Pişi Yapmanın 8 Püf Noktası
  2. Hamur Nasıl Daha Hızlı Mayalanır?
  3. Sert Hamur Nasıl Yumuşatılır?
  4. Hamur Mayalarken Herkesin Yaptığı 9 Önemli Hata
  5. Bazlama Yapmanın Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak