Tatlı isteği geldiğinde zaman kaybetmeden hazırlayabileceğiniz pratik tarifler hayat kurtarır. Malzemeleri genellikle evde bulunan, yapımı kolay ve lezzetli 15 pratik ev tatlısı ile hem kendinize hem sevdiklerinize hızlıca tatlı hazırlayabilirsiniz. Yoğun günlerde veya ani misafirlerde imdadınıza yetişecek bu tatlılarla mutfağınızda harikalar yaratmak çok kolay. İşte kısa sürede yapılacak 15 pratik ev tatlısı...
Malzemeler:
Yapılışı:
Pirinci haşlayıp süte ekleyin. Şeker ve vanilini kat, karıştır. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tereyağında irmiği kavurun. Süt ve şekeri ekleyip karıştırın, koyulaşınca ocaktan alın ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Pudingi sütle pişirin, soğuyunca krem şanti ve vanilinle karıştırın. Meyve ekleyin ve servis etdin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt, şeker, un ve vanilini pişirin. Soğuduktan sonra kaseye bisküvi kırın, üzerine muhallebi dökün ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırın, mikrodalgada 2-3 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Elmaları doğrayın şeker ve tarçınla karıştırın. Milföy içine koyup sarın, 180 derece fırında 20 dk pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Paketteki tarife göre pudingi pişirin, kaselere döküp soğutun son olarak üzerini fındık ile süsleyip servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurdu bal ile karıştırın, servis edeceğiniz tabağa yoğurdu ekleyin ve üzerini meyvelerle süsleyip servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Muzları dilimleyin, üzerine bal ve tarçın serpiştirin, fırında 10 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Süt, şeker, nişasta ve sakız tozunu karıştırın, pişirin ve kuplara doldurun. Son olarak üzerini toz tarçın ile süsleyerek servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yumurtayı şekerle çırpın, un ve kabartma tozunu ekleyin, 180 derecede 25 dakika pişirin ve servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Puding pişirin, krem şanti ile karıştırın, meyve ekleyin ve bardakta servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Yoğurdu bal ile karıştırın, üzerine çilek ve gronola ekleyin, soğuk servis edin.
Malzemeler:
Yapılışı:
Şekeri orta ateşte eriyip karamelleşene kadar pişirin ve kalıbın tabanına dökün. Yumurtaları, sütü ve vanilini çırpıp karıştırın. Karışımı karamelli kalıba dökün. Kalıbı sıcak su dolu fırın tepsisine yerleştirip (benmari usulü) 160-170 derecede 45-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç saat dinlendirin ve servis yapın.
Malzemeler:
Yapılışı:
Ekmek arasına muz ve fıstık ezmesi koyun, tost makinesinde hafif ısıtın ve servis edin.