Yeşil zeytin yapımında taze ve sağlam zeytinler kullanmak çok önemlidir. Düzenli su değişimiyle acılığını azaltmak zeytinin lezzetini artırır. Doğru tuz ve baharat karışımıyla zeytinler kışa hazır hale gelir.
Yeşil zeytin yapımında en önemli adım, kaliteli ve taze zeytin seçmektir. Sapları sağlam, çatlamamış ve lekesiz zeytinleri tercih edin.
Zeytinlerin acılığı, doğru yöntemle suyun değiştirilmesiyle giderilir. Genellikle zeytinleri birkaç gün soğuk suya koyup her gün suyunu değiştirerek acısını alabilirsiniz. Sabırlı olmak burada kilit nokta!
Zeytinleri kavanoza yerleştirirken tuz oranına dikkat edin (genellikle 100 g tuza 1 litre su). İsteğe bağlı olarak defne yaprağı, sarımsak, biber veya kekik ekleyerek aromayı artırabilirsiniz.
Yeşil zeytinler lezzetini oturması için en az 1–2 ay beklemelidir. Serin ve karanlık bir yerde saklamak, zeytinlerin uzun süre taze kalmasını sağlar.