Kilis Tavası İçine Ne Konur?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
“Kilis tavası” dediğimizde genellikle Türkiye’nin Güneydoğu’suna ait, özellikle Kilis yöresine özgü bir yemek akla gelir. Bu yemek genellikle et ve sebze karışımıyla hazırlanan bir tava yemeği şeklindedir ve isminin “Kilis tavası” olmasının sebebi de hem yöresel tarif hem de pişirme yöntemiyle ilgilidir.

Kilis tavası, genellikle kuşbaşı et, soğan, biber ve domatesle hazırlanır. İçine salça ve çeşitli baharatlar eklenerek kısık ateşte pişirilir. Sonuçta, et ve sebzelerin lezzeti birbiriyle bütünleşmiş nefis bir yemek ortaya çıkar.

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Michelin Yıldızı Nedir?
Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?