Kıbrıs Tatlısı Şerbeti Kaç Dakika Kaynatılır?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kıbrıs tatlısı şerbeti, su ve şeker karıştırılıp orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatılarak kıvam alması sağlanır. Şerbet koyulaşıp hafif yoğunlaştığında ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Şerbetin sürekli karıştırılması, şekerin tamamen erimesi için önemlidir. Kaynama süresi şerbetin tel tel olup hafif yoğunlaşmasına göre ayarlanmalıdır. Soğuyan şerbet tatlıya dökülerek lezzetin tam olarak oturması sağlanır.

Malzemeleri karıştırın

Su ve şekeri tencereye koyup karıştırarak şekeri eritin.

Orta ateşte kaynatın

Şerbeti orta ateşte kaynamaya bırakın.

Kaynama süresi

Kaynadıktan sonra 10-15 dakika kadar kaynatmaya devam edin.

Ara ara karıştırın

Şeker tamamen eriyip kıvam alana kadar ara ara karıştırın.

Kıvam kontrolü

Şerbet koyulaşıp hafif yoğunlaşana kadar pişirin (biraz tel tel olmalı).

Soğumaya bırakın

Kaynatma işlemi bitince şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şunlara da göz atın:

  1. Kıbrıs Tatlısının Kekine Hindistan Cevizi Konulur Mu?
  2. Kıbrıs Tatlısının Muhallebisine Krema Konur Mu?
  3. Kıbrıs Tatlısı Dolapta Kaç Gün Saklanır?
  4. Kıbrıs Tatlısı Fındıkla Olur Mu?
  5. Kıbrıs Tatlısına Un Konulur Mu?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Michelin Tavsiye Listesi Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Genç Şef Ödülü Nedir, Kimler Alabilir, Değerlendirme Nasıl Yapılır?
Michelin Yeşil Yıldız Ödülü Nedir, Ne Anlama Gelir?
Michelin Bib Gourmand Ödülü Nedir, Kimler Alabilir?
Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?