Kıbrıs Tatlısı Keki Hangi Ayarda Pişer?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kıbrıs tatlısı keki, önceden ısıtılmış 180°C fırında alt-üst ayarda pişirilmelidir. Kek kalıbı fırının orta rafına yerleştirilerek yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapılabilir; kürdan temiz çıkıyorsa kek hazırdır.

Fanın açık olması kekin kurumasına neden olabileceği için fansız ayarda pişirilmesi tavsiye edilir. Fırın kapısı ilk 20 dakika açılmamalıdır, aksi halde kek kabarmaz. Pişen kek fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince şerbeti dökülmelidir.

Fırın Sıcaklığı

Önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirilmelidir. (Alt-üst ayar tercih edilir.)

Pişirme Ayarı

Alt-üst fan kapalı program önerilir; fan, kekin kurumasına neden olabilir.

Orta Raf

Kek kalıbı fırının orta rafına yerleştirilmelidir, eşit pişmesi için bu önemlidir.

Pişme Süresi

Yaklaşık 25-30 dakika pişirilir, ancak fırın tipine göre süre değişebilir.

Kürdan Testi

Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına kürdan batırılır, temiz çıkarsa pişmiştir.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak
Michelin Rehberi 2026 Kapadokya Seçkisi Açıklandı