Keten Tohumu Nasıl Kavrulur?
Keten tohumu, tüm öğünlerinize çok yönlü ve sağlıklı bir katkıdır. Keten tohumu nasıl kavrulur sizler için anlattık. İşte, keten tohumu nasıl kavrulur:

Keten tohumu, tüm öğünlerinize çok yönlü ve sağlıklı bir katkıdır. Kavrulmuş keten tohumu, vücudunuzun üretemediği Omega 3 yağ asitlerini içerir. Düzenli olarak kavrulmuş keten tohumu yemek, diyetinize Omega 3 yağ asitleri, lif ve protein eklemenin harika bir yoludur. Bütün tohumlu, öğütülmüş veya yağlı olarak tüketebilirsiniz. Keten tohumu kavurma veya öğütme, çiğneme sırasında kırılması çok zor olan sert tohum kabuğunu kırar. Keten tohumu besinleri tohumun içinde bulunur, bu nedenle tohum kabuğunu kırmak besinleri sindirmenizi kolaylaştıracaktır. Öğütülmemiş keten tohumu, sindirim sisteminizden bozulmadan geçecek ve besinsel faydalarından çok azını emeceksiniz. İşte, keten tohumu nasıl öğütülür:


Tavada Keten Tohumu Nasıl Kavrulur?

  1. Keten tohumlarını orta ateşte sıcak, kuru bir tavaya koyun.
  2. Kızartmaları ve yanmamaları veya kavurmamaları için 5 ila 7 dakika sık sık karıştırın.
  3. Ardından cam bir kavanozda saklayabilirsiniz.




Fırında Keten Tohumu Nasıl Kavrulur?

  1. Tohumları bir fırın tepsisine ya da ısıya dayanıklı bir kaba eşit bir tabaka halinde yerleştirin.
  2. Tohumları önceden ısıtılmış 190 °C fırında 5 ila 10 dakika kavurun.
  3. Eşit bir kavurma için ara ara fırını açarak karıştırın.
  4. Cam bir kavanozda saklayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Keten tohumu nasıl öğütülür?
  2. Keten tohumu nasıl saklanır?
  3. Yoğurtlu keten tohumunun faydaları 
  4. Keten tohumu nasıl yenir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Su Kefiri Nedir, Nasıl Yapılır?
Kiraz Çekirdeği Yenir Mi?
Trombositleri Artıran Meyveler: 10 Destekleyici Meyve
Balığı Lezzetlendiren 21 Ot ve Baharat
Patatesi Fırında Pişirmek Sağlıklı Mı, Zararlı Mı?
Solucan Yenir Mi?