Kereviz Nasıl Saklanır?
Kendine has aroması ve tadı ile kereviz nasıl daha uzun süre saklanır? Sizler için kereviz saklama yöntemlerini listeledik. İşte, 3 farklı kereviz saklama yöntemi:

Kerevizi uygun şekilde saklamak sebzenin gevrek kalmasına yardımcı olur ve solmasını önler. Kereviz gevrek ve sert olduğunda çok daha lezzetli olur ve birkaç basit numarayla çok daha uzun süre dayanır! İşte, kereviz saklama yöntemleri;


Kereviz Su İçerisinde Nasıl Saklanır?

  1. Büyük bir cam kase veya kapalı plastik bir kap bulmalısınız. Kabın kapağı yoksa, kapatmak için plastik sargıya ihtiyacınız olacaktır.  Bir tatlı su kaynağına ihtiyacınız olacak. Su temiz olmalı ve varsa filtrelenmiş su kullanmak en iyisidir. Solmaya başlayan kereviz bile suya daldırılarak hayata döndürülebilir.
  2. Kerevizi ve kereviz saplarını küçük doğrayarak kaba yerleştirin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  3. Kabı kapağıyla kapatın veya yoksa üstünü plastik sargıyla kapatın. Suyu her gün veya en azından gün aşırı değiştirdiğinizden emin olun. Bu kerevizi en taze tutacaktır.

Kereviz Sarılarak Nasıl Saklanır?

  1. Kerevizleri alüminyum folyoya yerleştirin. Folyo içerisine sarın. 
  2. Kerevizi, kesilmiş veya sağlam alüminyum folyoya sarın ve sıkıca yapın. Kerevizi folyoya sarmadan önce hafif nemli bir kağıt havlunun üzerine koymak isteyebilirsiniz.
  3. Sarılı kerevizi buzdolabına koyun. Folyo, etilen adı verilen bir hormonun dışarı çıkmasını sağlayacaktır. Bu bir olgunlaşma hormonudur, yani salınması kerevizi taze tutacaktır. 
  4. Kerevizi kağıt havlulara sarın. Elinizde alüminyum folyo yoksa, kerevizin gevrekliğini başka sarmalarla da koruyabilirsiniz.
  5. Kereviz saplarının tamamen ayrılması için kereviz sapının ucunu kesin. Kağıt havluları nemlendirin. Buradaki nem önemlidir. Kerevizi kağıt havlulara sarın. Sarılı kağıt havluları büyük bir plastik kilitli torbaya koyun. Torbayı kapatın ve buzdolabına koyun. Kerevizlerin üstünü, altını ve yapraklarını ayırıp kilitli poşete koyarak dondurun.


Kereviz Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  1. Kerevizi haşlayın. Bu, kerevizi dondurmadan önce üç dakika kaynar suya daldırmanız gerektiği anlamına gelir. Ardından kerevizi bir kase buzlu suya daldırarak hızlıca soğutun. Fazla suyu boşaltın. Uygun porsiyonlarda dondurucu poşetlere ya da hava geçirmez kaplara yerleştirin. 
  2. Porsiyonladığınız ürünlerin üzerine tarihlerini atabilirsiniz. Bu sayede tüketme sıranızı bu şekilde belirleyebilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;

  1. Havuç nasıl saklanır?
  2. Domates nasıl saklanır?
  3. Asma yaprağı nasıl saklanır?
  4. Çikolata nasıl saklanır?


Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul Künefe Mekanları: En Lezzetli 10 Künefe Mekanı
Lahana Sarmasının Yanına Ne Gider: 13 Tamamlayıcı Tarif
Crumble Tarifleri: Meyvelerle Hazırlanan 10 Nefis Crumble Tarifi
Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?