Kekin İçinin Çiğ Kalmasının Nedenleri
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kekin içinin çiğ kalmasının en yaygın nedeni, fırının yeterince ısınmamasıdır. Ayrıca tarifteki sıvı ve kuru malzeme dengesinin bozulması, kekin iç kısmının hamur kalmasına yol açabilir.

Pişirme sırasında fırın kapağını sık sık açmak ısı kaybına neden olur ve kekin düzgün kabarmasını engeller. Doğru kalıp seçimi ve uygun pişirme süresi, kekin hem içinin hem dışının eşit şekilde pişmesini sağlar.

Fırın sıcaklığının düşük olması

Fırın yeterince ısınmamışsa kek kabuk bağlar ama içi tam pişmez.

Pişme süresinin yetersiz olması

Kek fırında gereken süre kadar kalmazsa içi hamur kalabilir.

Malzeme dengesizliği

Fazla sıvı (süt, yağ, yumurta) veya az un kullanmak kıvamı bozar, kekin içi pişmez.

Fırın kapağının sık açılması

Pişirme sırasında kapağı açmak ısı kaybına neden olur, kekin içi çiğ kalabilir.

Yanlış kalıp seçimi

Çok derin ya da dar bir kalıp, kekin eşit pişmesini engeller, içi hamur kalabilir.

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

4 Aralık Masterchef Türkiye'de İlk Finalist Kim Oldu?
2 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
1 Michelin Yıldızı Alan Restoranlar 2026
2026 Michelin Sommelier Ödülünü Kim Kazandı?
Michelin Yeşil Yıldız Kazanan Restoranlar
Michelin Rehberi Türkiye’nin Tüm Bölgelerini Kapsayacak