Kazandibi Kararmadan Nasıl Pişirilir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kazandibinin kararmaması için pişirme sürecinde ısının kontrollü kullanılması gerekir. Kalın tabanlı tepsi tercih edilerek ısının eşit dağılması sağlanmalıdır. Karışımın dibe tutmaması için düzenli olarak karıştırılması ihmal edilmemelidir. Pişirme süresi uzatılmadan, kıvam alır almaz ocaktan alınması önerilir.

Kazandibi hazırlanırken sabırlı bir pişirme yöntemi uygulanmalıdır. Şeker miktarı dengeli ayarlanarak hızlı yanmanın önüne geçilmelidir. Karışım pişme boyunca gözlemlenerek renk değişimi yakından takip edilmelidir. Uygun zamanda ocaktan alınan kazandibi daha açık renkli ve pürüzsüz olur.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Beyaz Peynirin Sararmasını Engelleyecek 6 İpucu
Deniz Şahin’den Yılbaşı Sofrasına Klasik Bir Ana Yemek
Kazandibi Yaparken Neden Dibi Tutar?
Kazandibi Kararmadan Nasıl Pişirilir?
Kazandibi Neden Sertleşmez?
Kazandibi Yaparken Süt Taşarsa Ne Olur?