Kazak Mantısı Nedir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kazak mantısı, ince açılmış hamurun içine kıyma, soğan ve baharat konularak yapılan bir yemektir. Küçük bohça şeklinde kapatılır ve genellikle buharda veya kaynar suda haşlanır. Sıcak olarak yoğurt veya tereyağıyla servis edilir ve Kazak mutfağının özel gün lezzetlerinden biridir.

Kazak mantısı, kıyma ve baharatla doldurulmuş ince hamurun bohça şeklinde kapatılıp haşlanmasıyla yapılır. Genellikle yoğurt veya tereyağıyla sıcak servis edilir.

Hamur ve iç

İnce açılmış hamurun içine genellikle kıyma, soğan ve baharatlı harç konur.

Şekil

Küçük bohça veya yarım ay şeklinde kapatılır, uçları sıkıca kapatılır.

Pişirme yöntemi

Genellikle buharda veya kaynar suda haşlanarak pişirilir.

Servis

Sıcak olarak yoğurt, tereyağı veya sarımsak sosuyla servis edilir.

Kültürel değer

Kazak mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olup özellikle özel günlerde ve bayramlarda hazırlanır.

Şunlara da göz atın:

  1. Çin Mantısı Adı Nedir?
  2. Mantı Hamuru Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
  3. Evde Çıtır Mantı Yapmanın 8 Püf Noktası
  4. Hengel Yemeği İçin 10 Pratik Tüyo
  5. Sinop Mantısı Yapmanın İpuçları

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Barbunya Haşlarken Kararmaması İçin Ne Yapılır?
Barbunya Pilakiye Hangi Malzemeler Konur?
Barbunya Pilaki Sıcak Mı Yenir Soğuk Mu?
Kuru Barbunya Islatırken Tuz Atılır Mı?
Çatalın Boyutu, Tatlının Tadını Değiştirir Mi?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?