Kavut Helvasının Püf Noktaları
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
37 Tarif       24 Takipçi
Kavut helvası, Anadolu’nun özellikle Doğu Anadolu, İç Anadolu ve Ege’nin bazı yörelerinde yapılan, eski Türk mutfağından günümüze ulaşan geleneksel bir un helvası çeşididir. Kavut helvası yaparken püf noktalarına dikkat etmek, daha lezzetli bir tatlı hazırlamanıza yardımcı olur.

Kavut helvası, önceden kavrulmuş buğday ununun veya kavut tozunun, tereyağı ve şeker (ya da bazen pekmez) ile kavrulup, sıcak su veya süt ile buluşturularak hazırlanan, sade, yoğun ve tok bir lezzete sahip bir un helvası türüdür. Ancak onu diğer helvalardan ayıran en önemli fark, kavrulmuş buğday veya unun (kavutun) önceden hazırlanıp saklanmasıdır. Kavut, aslında buğdayın kavrulup öğütülmesiyle elde edilen besleyici bir karışımdır; savaş, göç ve kış dönemlerinde enerji kaynağı olarak da kullanılmıştır. Bazı yörelerde “kavut dövmesi”, “kavut tatlısı” ya da “kavut helvası” olarak bilinir. Özellikle Kars, Ardahan, Erzurum, Afyonkarahisar, Denizli, Manisa gibi illerde farklı yorumlarıyla yapılır.

Farklı helva tarifleri ve helva yapmanın püf noktalarına da göz atın.

Kavut Helvasının Püf Noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
San Sebastian'ın Malzemeleri Nelerdir?
Sultan Çorbasının Püf Noktaları
Zencefil Kurusu Nasıl Yapılır?
MasterChef Şampiyonuna Ait Hamburgerci Kurşunlandı: Haraç İddiası Gündemde