Kavurmaya Su Ne Zaman Eklenir?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kavurma yaparken su ekleme zamanı, yapacağınız kavurmanın türüne ve etin pişme sürecine göre değişebilir. Peki; kavurmaya su ne zaman eklenir?
Kavurmaya Su Ne Zaman Eklenir?

Et, tencereye alınıp yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulmalıdır. Et suyunu çektikten sonra yumuşamadıysa, az miktarda sıcak su eklenir. Kısık ateşte, et tamamen yumuşayana kadar pişirme işlemine devam edilir. Peki; kavurmaya su ne zaman eklenir?

kavurma

Etin mühürlenmesinden sonra su eklenir:

Eti tencereye alıp yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurmalısınız. Bu aşamada etin dışı mühürlenir ve lezzeti içinde kalır. Et kendi suyunu saldıktan sonra bu suyu tekrar çekmeye başlar. Bu noktada eğer et hâlâ sertse, az miktarda sıcak su eklenir. Suyun miktarı fazla olmamalı; genellikle etin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su yeterlidir. Bu şekilde et, kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.

Yumuşak et kullanılıyorsa, su eklenmeden de pişirilebilir:

Özellikle kuzu eti gibi daha yumuşak ve çabuk pişen et türlerinde hiç su eklenmeden de kavurma yapılabilir. Ancak dana eti gibi daha sert etlerde genellikle su eklenmesi gerekir.

Kısaca özetle:

Et suyunu salıp çekmeye başladığında, gerekiyorsa az miktarda sıcak su ekleyip, et yumuşayana kadar pişirmeye devam etmelisiniz.

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Filizlendirilmiş Bakliyat Nasıl Tüketilir?
Meksika Tatlısı Nedir?
Kemik ve Kemikli Et Nasıl ve Kaç Saatte Pişirilir, Suyuna Ne Konur?
Kemik Suyunun İpuçları: Şifa Deposu İlikli Kemik Suyu Nasıl Hazırlanır?
Kurban Kemiklerini Değerlendirme Rehberi: Şifa ve Lezzet Dolu Kullanım Önerileri
Bayram Sofralarına Tatlı Dokunuş: Kurban Bayramı’na Özel 18 Nefis Tatlı Tarifi