Kavurma Yaparken Kapak Kapatılır Mı?
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Kavurma yaparken kapağın kapatılıp kapatılmaması, etin nasıl bir kıvamda olmasını istediğinize ve pişirme aşamasına bağlıdır. Peki, kavurma yaparken kapak kapatılır mı? İşte yanıtı.
Kavurma Yaparken Kapak Kapatılır Mı?

Kavurma yaparken ilk aşamada etin yumuşaması için tencerenin kapağı kapatılır. Et suyunu salıp çektikten sonra kapağı açarak kavrulma işlemi yapılır. Bu yöntemle hem yumuşak hem de lezzetli bir kavurma elde edilir. Peki; kavurma yaparken kapak kapatılır mı? İşte cevabı.

kavurma

Başlangıç Aşaması (Suyunu Salıp Çekene Kadar)

Kapağı kapalı tutmak genellikle tercih edilir. Et ilk başta kendi suyunu salacak ve sonra bu suyu çekecektir. Bu aşamada kapağı kapatmak, etin daha yumuşak olmasına yardımcı olur ve buharın içeride kalmasını sağlar. Özellikle dana eti gibi sert etlerde bu yöntem işe yarar.

Suyunu Çekmeye Başladığında

Kapağı açmak gerekir. Et suyunu çektikten sonra kavrulma kısmı başlar. Bu aşamada kapağı açık bırakmak, etin kızarmasını ve kavrulmasını sağlar. Aksi halde et haşlanmış gibi olur, kavurma tadı yakalanamaz.

Özetle:

  1. İlk başta kapağı kapalı olmalı, et suyunu salıp çekinceye kadar.
  2. Sonra kapağı açık kalmalı, et güzelce kavrulana kadar.

Şunlara da göz atın:

  1. Kavurma Eti Hayvanın Hangi Bölgesinden Yapılır?
  2. Kavurmaya Soğan Konur Mu?
  3. Kavurmaya ve Ete Neden Soda Dökülür?
  4. Lokum Gibi Kavurma Hangi Etten Yapılır?
  5. Kavurmanın Suyu Dökülür Mü?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Buzluktan Çıkan Kurban Eti Nasıl Pişirilir?
Et Kavururken Tuz Ne Zaman Atılır?
Kurban Eti Kavurmadan Önce Yıkanır Mı?
Et Pişirmenin 8 Püf Noktası
Düdüklüde Yumuşak Kavurma Nasıl Yapılır?
Kurban Eti Kesildikten Hemen Sonra Yenirse Ne Olur?